Οι μαθητές/τριες του Ειδικού Γυμνασίου Ιλίου, επισκέφθηκαν στις 11/01/24 το Paradise Park με σκοπό να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την “Ελιά στο λάδι “.
Μέσα από το βιωματικό πρόγραμμα οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να δουν και να κατανοήσουν βήμα-βήμα πως γίνεται η συγκομιδή της ελιάς , η επεξεργασία του καρπού της στο ελαιοτριβείο και στη συνέχεια η παραγωγή και η εμφιάλωση του ” χρυσού υγρού “.
Σε δεύτερο χρόνο, στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, κάτω από ένα ελαιόδεντρο έγινε συζήτηση για την αξία της παραγωγής του λαδιού, την διατροφική του σημαντικότητα στον ανθρώπινο οργανισμό που μετράει εκατοντάδες χρόνια από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και σήμερα.
Μετά το τέλος του προγράμματος μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές/τριες μας.
Έπαιξαν ελεύθερα παιχνίδια στα γήπεδα των εγκαταστάσεων, ποδόσφαιρο , μπάσκετ ,τραμπολινο και άλλα….με την συμμετοχή των εκπαιδευτικών.
Ο στόχος της επίσκεψης έγινε μέσα στα πλαίσια του άξονα που αφορά τις σχέσεις μαθητών/τριών (ομαδική εργασία η συγκομιδή του καρπού της ελιάς).
Ευχαριστούμε πολύ τις κυρίες Ευαγγελία και Μαρία, καθώς και όλο το προσωπικό του Paradise Park για την άψογη συνεργασία και την φιλοξενία τους !
Υπεύθυνοι προγράμματος
Αφεντακης Σταύρος
Ζέρβα Μαρία
Κατσαρας Παναγιώτης
Νικολαιδου Φωτεινή
Τσατσάκης Αντώνης
Συνόδεψαν και οι συνάδελφοι
Στοιλουδη Σταυρούλα
Χαραλάμπους Ασπασία