Φέτος στα πλαίσια του προγράμματος “Το Θέατρο στο Νέο Σχολείο” υπό την αιγίδα του Εθνικού Θεάτρου είχα τη μεγάλη χαρά και ταυτόχρονα πρόκληση και ευθύνη να συναντηθώ με το Ειδικό Γυμνάσιο στο Ίλιον .
Συνθέσαμε μια ομάδα παιδιών με μεικτές αναπηρίες , βγάλαμε και όνομα (είμαστε οι Μπουρδούλακες με δόξα και τιμή !) και κάθε εβδομάδα συναντιόμασταν και χτίζαμε τη δική μας θεατρική γλώσσα . Μέσα από αισθητηριακές και σωματικές ασκήσεις , δραστηριότητες με επίκεντρο την έκφραση και τη φαντασία , παιχνίδια με εμπλοκή του συναισθήματος και της προσωπικής ματιάς των συμμετεχόντων αλλά και καθαρόαιμα παιχνίδια διασκέδασης με στόχο τόσο την ένωση (bonding) της ομάδας όσο και τη δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης , συνεργασίας και αλληλοσεβασμού.
Προχωρήσαμε λοιπόν με όλα αυτά τα εργαλεία σαν παρακαταθήκες και στο χτίσιμο της παράστασης μας ,μιας παράστασης με έμφαση στα συναισθήματα και στο ταξίδι από το σκοτεινό και συχνά αδιέξοδο στο φωτεινό , στο ανοιχτό και στο ελπιδοφόρο .Ίσως να μην είναι τυχαία και η θεματική της παράστασης .Γιατί προσωπικά αισθάνομαι πως αυτό μου έμαθαν αυτά τα υπέροχα παιδιά ,οι Μπουρδούλακες μου : ότι παρόλες τις δυσκολίες , τα ζόρια και τα προβλήματα ,πάντα τελικά υπάρχει χώρος να ξεπηδήσει το φωτεινό και το αισιόδοξο .
Υγ : ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα υπέροχα μέλη του πληρώματος : τον υπέροχο συνεργάτη εκπαιδευτικό Παναγιώτη , τη δυναμική μας Άννα , την πάντα εμπνευσμένη Αναστασία, την αγαπημένη Φωτεινή , τη φωτεινή Βάσια ..
Σας ευχαριστώ όλους και όλες !
Μυρτω Πανάγου!
Υγ : Ευχαριστούμε πολύ την Υπέροχη Myrto Panagou για την συνεργασία της με τους μαθητές/τριες μας.
Τα παιδιά μας περίμεναν με αγωνία και χαρά να έρθει η μέρα του “θεατρικού”….και όπως λέει και ο Γιώργος μας ….
“Καλώς ήρθες Σινιορα Μυρτώ “………..
Εν αναμονή της παράστασης…..θα ενημερωθείτε σύντομα ……τώρα έχουμε….Πρόβες….πρόβες………..