Την Τρίτη 2/5/2023, το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ιλίου, στο πλαισιο του προγράμματος Σταδιοδρομία, το οποίο υλοποιεί, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα “Αναπηρία και Εργασία ” στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης ” (ΕΚΑ). Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι κυρίες Γεωργαντά Χρυσάνθη και Δουκογιάννη Αγγελική, Εργασιακές Σύμβουλοι στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α) και οι κύριοι Αυγουλάς Βαγγέλης, Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Με αλλά μάτια” και Μερκούρης Αναστάσιος εκπαιδευτικός, Βιολόγος-Θεολόγος, συγγραφέας και πρώην Διευθυντής του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου.
Παρεμβάσεις έκαναν και οι κυρίες Ελευθεριαδου Δήμητρα, Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης και Μπουλμέτη Γεωργία, Σύμβουλος Κοινωνικών Λειτουργών.
Όλες οι εισηγήσεις προσέφεραν στους συμμετέχοντες υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με τα θέματα επαγγελματικής αποκατάστασης των ΑμεΑ, με τρόπο άμεσο και εξαιρετικά κατανοητό, δίνοντας στην Ημερίδα μια ιδιαίτερα φιλική χροιά, που την διαφοροποίησε από τις κλασσικές και φορμαλιστικές Ημερίδες. Η επιτυχία της εκδήλωσής και το έντονο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, μας δημιουργούν την ανάγκη και την υποχρέωση, ταυτόχρονα, να επαναλάβουμε παρόμοιες δράσεις και στο μέλλον!!