Φίλε Γιώργο,

Για εμάς που σε γνωρίσαμε ως άνθρωπο, αλλά και ως συνάδελφο που υπηρέτησε στο ίδιο μετερίζι , στην διακονία του αδελφού του αδύναμου, ως εικόνας του Θεού, στο Ειδικό ΓΕΛ Ιλίου, η μέρα τούτη είναι μέρα θλίψης και πενθους, καθώς η γη και η Εκπαίδευση (κι ας είχες αφυπηρετήσει προ καιρού) γίνεται φτωχοτερη , με κενό δυσαναπληρωτο, καθώς έφυγε οριστικά άνθρωπος ήθους μοναδικού και σπανιου, με ευγένεια ψυχής και τρόπων, που ήξερε, ακόμη κι αν δεν συμφωνούσε πάντα, να αναγνωρίζει και να υποκλίνεται σε ό,τι ήταν αυθεντικά αληθινό , ποιοτικό κι ωφέλιμο. Από αυτούς που ανήκουν στην κατηγορία των μεταξωτών ανθρώπων, με γρανιτένιο αξιακό κώδικα και που το εργοστάσιο κοπής τους έκλεισε οριστικά.

Πενθουμε λοιπόν, γιατί ξέρουμε πως δεν θα ξανάρθεις σε κάποια από τις παραστάσεις ή τις εκδηλώσεις μας, που με χαρά καταδεχοσουν κι εμείς διψουσαμε για τον δικό σου έπαινο, αφού ήταν για εμάς κριτήριο επιτυχίας, και τιμή μεγάλη τα δικά σου δύσκολα «εύγε».

Νιώθουμε ήδη βαριά τη σκιά της απουσίας σου. Δεν φεύγεις μόνος. Παίρνεις μαζί σου κομμάτια της ζωής μας. Την εποχή της μεγάλης αθωότητας, της ανυπόκριτης συναδελφικής αγάπης, της κομψής αντιπαράθεσης, του ειλικρινούς αγώνα για κάτι που μοιάζει χαμένο, ένα σχολείο που ονειρευόμαστε, όπου δεν είμαστε υπάλληλοι, αλλά λειτουργοί! Η απώλειά σου είναι για μας «ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ». Σε βεβαιώνω, όμως, ακριβέ μου συνάδελφε και φίλε πως άφησες υποθήκες κι η παρουσία σου το χνάρι της , που δεν θ΄αφήσει ποτέ να γίνει απουσία!

Κι αναλογιζομενοι, πως στης γης την λύπη, αντίστιξη αποτελεί σήμερα το πανηγύρι του ουρανού, ο πόνος του αποχωρισμού μετριαζεται. Και είναι παραμυθία η σκέψη πως Άγγελοι θα σε καλωσορίσουν, κάνοντας γύρω σου χορό νεανικό με ύμνους και τραγούδια καλωσορίσματος, ως μικρό αντίδωρο για όσα υπέροχα και γενναιόδωρα, με περίσσεια σεβασμού κι αγάπης τους διδάξεις, στα χρόνια φοίτησης στο σχολείο. Αυτά τα παιδιά “χωρίς οικογενεια”, που αγάπησες και τίμησες ως πρόσωπα άξια τιμής, κι ας ήταν παιδιά δύσκολα, που ενίοτε σε προκαλούσαν και σε δυσκολευαν και που έφυγαν πρόωρα για τον ουρανό. Κι ήσουν εσύ που πάντα τα θυμόσουν, μόνος εσύ στο σχολείο, έχοντας συγκεντρώσει όλων τα ονόματα ωθούσες σε επιμνημόσυνη δέηση για εκείνα..

Την ώρα τούτη , λοιπόν, που ξεκινά το ταξίδι στην αιωνιότητα, μετά από μια ζωή έντιμου αγώνα, δικαιούσαι να επαναλάβεις:

Τὸν ἀγῶνα τὸν καλὸν ἠγώνισμαι, τὸν δρόμον τετέλεκα, τὴν πίστιν τετήρηκα· λοιπὸν ἀπόκειταί μοι ὁ τῆς δικαιοσύνης στέφανος, ὃν ἀποδώσει μοι ὁ Κύριος ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ, ὁ δίκαιος κριτής,

Καλή Ανάσταση , ακριβέ φίλε κι όπως συνηθιζες να λες, καλές αντάμωσες στην αιώνια πατρίδα!

Κρίνα Αναγνωστοπούλου