Έναρξη μαθημάτων – Αγιασμός

Στις 13/9/2021, ημέρα Δευτέρα, ξεκινά το νέο σχολικό έτος. Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 π.μ.. Ώρα μαθητικής προσέλευσης: 8.30 π.μ.. Την ίδια ημέρα οι μαθητές/τριες θα χωριστούν σε τμήματα.

Για την ορθή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, οι μαθητές/τριες οφείλουν να προσκομίσουν βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (self) τεστ, το οποίο πρέπει να πραγματοποιηθεί ως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο και να δηλωθεί στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr για την έκδοση σχολικής κάρτας, ή βεβαίωση παρελθούσης νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.Επίσης, οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος.

Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο.

Οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 έξι (06) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

H Διευθυντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων του Ειδικού Γυμνασίου Ιλίου εύχονται ολόψυχα σε όλη τη μαθητική κοινότητα και τους οικείους της υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα!