Εκπαιδευτικά Προγράμματα για το σχολικό έτος 2022-23

Πολιτιστικά Προγράμματα:

  • «Μύρτις: Ενώνοντας το σήμερα με το χθες.» Το Πρόγραμμα αυτό έχει στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές τον αρχαία ελληνικό πολιτισμό και να αποκτήσουν γνώσεις για αυτόν μέσα από βιωματικές δραστηριότητες. Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε Μουσεία, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, αλλά και αναζήτηση γενικότερων πληροφοριών μέσα από το διαδίκτυο ή από άλλες γραπτές πηγές. Συντονίστρια Προγράμματος: Ρουχωτά Θεοδοσία, ΠΕ30 Κοινωνική λειτουργός. Εκπαιδευτικοί: Καρυοφύλλη Βασιλική, ΠΕ21 λογοθεραπείας, Σταματιάδου Βασιλική, ΠΕ25 νοσηλευτικής.

 

  • «Συμπεριληπτικά Μουσικά Σύνολα». Στόχος του προγράμματος είναι να συνεργαστούν οι μαθητές του σχολείου μας μεταξύ τους, αλλά και με μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αγίων Αναργύρων, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα συμπεριληπτικό μουσικό σύνολο. Για το σκοπό αυτό θα γίνουν ενημερώσεις των μαθητών και των δύο σχολείων. Θα προετοιμαστούν οι μαθητές του σχολείου μας γι’ αυτή τη δράση, αλλά και οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου από τη μουσικό του σχολείου τους. Υπεύθυνος  Προγράμματος: Μακρής Ιωάννης, ΠΕ79.01 Μουσικός. Εκπαιδευτικοί: Τσενικλίδη Ιφιγένεια – Χριστίνα, ΠΕ03 Μαθηματικός και Μπουρνά Αναστασία, ΠΕ02 Φιλόλογος.

 

Πρόγραμμα σταδιοδρομίας:

«Αναπηρία και επάγγελμα». Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ειδικό Λύκειο Ιλίου. Στοχεύει στην ενίσχυση της επαγγελματικής ανάπτυξηςτου παιδιού με αναπηρία και της ικανότητάς του να πάρει κατάλληλες επαγγελματικές αποφάσεις, καθώς ως ενήλικας θα έρθει αντιμέτωπο με τις απρόβλεπτες αλλαγές στην αγορά εργασίας και μπορεί να κληθεί συχνά να σχεδιάσει εκ νέου την σταδιοδρομία του. Μεταξύ των θεμάτων που θα προσεγγιστούν είναι η συμβουλευτική, η αξιοποίηση των πρακτικών δεξιοτήτων, η αυτογνωσία, ο ρόλος της τεχνολογίας της πληροφορίας και επικοινωνιώνστην ανεύρεση θέσης εργασίας. Για το σκοπό αυτό θα κληθούν ειδικοί να μιλήσουν για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, θα γίνει συνεργασία με την υπεύθυνη για τον επαγγελματικό προσανατολισμό της ΔΔΕ Γ Αθήνας, θα γίνουν εργαστήρια σε μικρές ομάδες, επίσκεψη χώρων εργασίας, φωτογράφιση και δημιουργία άλμπουμ, δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην Ιστοσελίδα του σχολείου μας. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα γίνει σχετική ημερίδα για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Διευθύντρια του σχολείου μας, Δρ. Ελευθεριάδου Δήμητρα ΠΕ02 Φιλόλογος. Εκπαιδευτικοί:  Η Υποδιευθύντρια του Ειδικού Γυμνασίου, Τσακίρογλου Γεωργία ΠΕ21, Λογοθεραπείας και Καγιαυτάκη Άννα, ΠΕ28 Φυσικοθεραπείας.